Приказни новели/Marchennovellen (2001)

Описание
Новелите "Златната делва", "Пясъчния човек", "Малкият Цахес, наречен Цинобър", писани по различно време, в еднакво силна степен представят причудливия Хофманов двойствен свят на поети и на филистери. Съдбата на героите - люшкана между живот в приказната Атлантида и трагикомичната смърт на дъното на нощно гърне - интригува с поставянето на проблеми, актуални както за романтическата епоха, така и за съвременния читател.
Настоящото издание представя текста на трите произведения паралелно на немски и на български език в превод на Тодор Берберов и Страшимир Джамджиев. Контекстът се изяснява чрез въвеждането на представителни критически оценки и провокативни литературни интерпретации, както и с помощта на обстойна коментарна статия от Светла Черпокова.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^