Приключение в кадър (ISBN: 9789542701866)

Приключение в кадър (ISBN: 9789542701866)
Описание
Ключови думиФотография

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В него ще откриете подробна информация и насоки за всеки етап от организацията и осъществяването на фотопътешествие, изключително полезни практически съвети и тънкости как да уловите впечатляващи снимки в хода на приключението - катерене, рафтинг, колоездене, сноуборд и други атрактивни занимания. Ще се запознаете също с работата на едни от най-изявените в тази област фотографи.
Известният фотограф и сътрудник на Националното географско дружество Бил Хачър ще сподели тайните си за това...
* как да избереш подходящата фототехника за снимки на приключенски пътешествия и екстремни спортове
* какви са предизвикателствата при фотографиране на скиори, колоездачи, катерачи и други приключенци
* как да се подготвиш, преди да се отправиш на екстремно фотопътешествие
* как да заснемеш невероятни фотографии дори при неблагоприятни условия.
*******
УВОД
Какво ви хрумва, когато чуете думата приключение? Непознати места, вълнение, опасност, страх, предизвикателство? Най-добрите приключенски снимки предизвикват същите чувства. За разлика от други видове фотография, приключенската фотография е почти изцяло съпреживяно занимание, което отчасти обяснява емоционалния отклик към приключенската снимка. Великите приключенски снимки докосват съзнанието на наблюдателя така, че създават у него усещането, че той самият е участник. Всички сме изпитвали разочарование от снимките си, когато завръщайки се у дома след невероятно приключение, сме откривали, че у тях липсва емоционалното въздействие и красота, която ние самите сме изпитали по време на неповторимото пътешествие. Какво е станало със снимките ни? Станали сме свидетели на нещо невероятно, а въпреки това снимките ни са скучни.
Истината е, че фотоапаратът просто не е директно свързан с нашите чувства и емоции, когато натискаме копчето. Възможно е да уловиш човешката драма, докато изкачваш мразовита планина, спускаш се по течението на речен бързей или прекосяваш гореща пустиня, след като се научиш да превеждаш видяното и преживяното чрез фотоапарата. Ще подбираш елементи от сцената, която снимаш, както писателят подбира думи, за да опише дадено място.
В книгата ще разгледаме подробно фотографията на приключенските спортове и експедиции. Екстремната и приключенската фотография включва занимания като скално катерене, рафтинг, туристически преходи, каране на ски, пустинен или планински трекинг. Ще се запознаем с характерните предизвикателства при снимането в отдалечени местности, подбирането и използването на фотоапарати на терена и техники за заснемането на страхотни снимки. Тази книга ще ти помогне да съчетаеш фотографията с любимите си занимания. Вземи я със себе си и нека излезем навън. Време е да се позабавляваме.
УВОДКакво ви хрумва, когато чуете думата приключение? Непознати места, вълнение, опасност, страх, предизвикателство? Най-добрите приключенски снимки предизвикват същите чувства. За разлика от други видове фотография, приключенската фотография е почти изцяло съпреживяно занимание, което отчасти обяснява емоционалния отклик към приключенската снимка. Великите приключенски снимки докосват съзнанието на наблюдателя така, че създават у него усещането, че той самият е участник. Всички сме изпитвали разочарование от снимките си, когато завръщайки се у дома след невероятно приключение, сме откривали, че у тях липсва емоционалното въздействие и красота, която ние самите сме изпитали по време на неповторимото пътешествие. Какво е станало със снимките ни? Станали сме свидетели на нещо невероятно, а въпреки това снимките ни са скучни. Истината е, че фотоапаратът просто не е директно свързан с нашите чувства и емоции, когато натискаме копчето. Възможно е да уловиш човешката драма, докато изкачваш мразовита планина, спускаш се по течението на речен бързей или прекосяваш гореща пустиня, след като се научиш да превеждаш видяното и преживяното чрез фотоапарата. Ще подбираш елементи от сцената, която снимаш, както писателят подбира думи, за да опише дадено място. В книгата ще разгледаме подробно фотографията на приключенските спортове и експедиции. Екстремната и приключенската фотография включва занимания като скално катерене, рафтинг, туристически преходи, каране на ски, пустинен или планински трекинг. Ще се запознаем с характерните предизвикателства при снимането в отдалечени местности, подбирането и използването на фотоапарати на терена и техники за заснемането на страхотни снимки. Тази книга ще ти помогне да съчетаеш фотографията с любимите си занимания. Вземи я със себе си и нека излезем навън. Време е да се позабавляваме.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^