Приключения с книги (ISBN: 9789542705581)

Приключения с книги (ISBN: 9789542705581)

Още оферти

Описание
Ключови думиЛитература, Новела, Роман
Езикбългарски
Брой страници160

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

За какво може да послужи огромен диамант, струващ 100 милиона евро? Ако се продаде, с парите могат да се купят 100 милиона сладоледа на клечка. Ако се даде на бижутер, от него може да се направи огърлица, която ще е много неудобна за носене. Ако се изпусне върху тротоара от балкона на шестия етаж, ще се пръсне на хиляди малки диамантчета. Ако мислим за него като за приключение, ще се получи страхотна история като описаната в романа "Спасяването на африканските диаманти".

Професора е 11-годишно момче, което благодарение на уникалната си дарба да научава лесно всякакви езици, дори и езика на животните, става сътрудник на Специалния отдел за предотвратяване и преодоляване на кризи. Тогава се появява огромният диамант, той е скрит някъде в Африка и трябва да бъде намерен. Има и още един диамант - много по-малък, върху нашийника на чаровна маймунка. С нея върви нахакано шимпанзе с железни мускули. Присъединяват се и няколко командоси от Специалния отдел. Полет до Африка с чудноват самолет, четири еднакви джипа, взрив, изстрели и приключението започва.

Тук се появява въпросът кое е най-важното за едно истинско приключение. Престрелки, ръкопашни схватки, игра на нерви? Има ги в книгата за Професора и неговите приятели. Симпатяги и негодници, верни приятели и предатели? Има ги и тях. Обич и омраза, приятелство и подлост? Има ги. Друго? Разбира се, че ти! Дори и най-страхотната история не струва пукната пара без теб! Ще се присъединиш ли? Ще успееш ли да разтълкуваш следите и да откриеш къде е съкровището преди Професора? Твоето лятно приключение те очаква!

Весел Цанков е роден през 1963 година. От 1991 година работи в редакция Хумор и сатира на Българското национално радио, а от 2007-ма е продуцент на направление „Култура на програма „Христо Ботев. През годините сътрудничи на различни вестници, сред които „Стършел и „Сега. Той е сред основните автори на сатиричното телевизионно предаване „Клуб НЛО, има публикувани сборници с разкази и файлетони и четири романа. Сценарист е на два телевизионни серийни филма, автор на две радиопиеси и съатвор на моноспектакъла „Разбираш ли ме правилно? с Георги Мамалев. Носител на литературни отличия, сред които награда за пародия на вестник „Стършел, Златният будилник за журналист от програма „Христо Ботев, Годишната награда на Съюза на българските журналисти за честно и професионално присъствие в сложната обществена картина на 1999-2000 г. и Златен плакет в категория Книги на Годишните награди на Съюза на българските журналисти през 2012 година. Женен, с дъщеря.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^