Природни бедствия в България (2012)

Природни бедствия в България (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска литература
Езикбългарски
Брой страници148

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Гл. ас. д-р Ралица Берберова е директор на Лаборатория по природни бедствия и рискове към Бакалавърски факултет и департамент „Науки за Земята и околната среда\" в Нов български университет. Изследователските й интереси включват сферите на природните бедствия и редуциране на последствията от тях, управлението на околната среда и алтернативния туризъм.
Монографията „Природни бедствия в България - състояние и тенденции\" представлява комплексен поглед върху природните бедствия и е резултат от изследвания, проведени в Лабораторията по природни бедствия и рискове. Очертани са тенденции на нарастване на появата на тези явления в световен мащаб. Определена е уязвимостта за страната ни и е акцентирано на онези от тях, които представляват най-голяма опасност и риск. Разгледани са системи за превенция от природни бедствия по света и е представен идеен модел на подобна система за територията на България. Обърнато е специално внимание на проблемите „природни бедствия - урбанизирани територии\", „природни бедствия права на човека\" и „природни бедствия - национална сигурност\".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^