Привеждане на присъдите в изпълнение. Кумулация. Европейска заповед за арест и екстрадация (ISBN: 9786191630028)

Привеждане на присъдите в изпълнение. Кумулация. Европейска заповед за арест и екстрадация (ISBN: 9786191630028)

от 12,60 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата са разгледани наложените в практиката способи за привеждане в изпълнение на отделните видове наказания. В тази връзка е описано взаимодействието между различните органи на изпълнителната и съдебната власт при привеждане на присъдите в изпълнение. Обект на анализ са всички производства, свързани с изпълнение на наказанията - кумулация, отлагане и прекъсване на наказанието, условно предсрочно освобождаване, приспадане на задържането от прокурора по реда на чл. 417 от НПК, замяна на наказанието пробация с лишаване от свобода и замяна на пробационните мерки. В изследването са разгледани производствата по изготвяне на искане за екстрадация и издаване на Европейска заповед за арест.
Авторът е прокурор в Районна прокуратура - гр. Пловдив, докторант па Административно право и административен процес в ЮФ на ПУ \"Паисий Хилендарски\", по образование икономист, юрист и психолог. Първата му книга - \"Освобождаване от наказателна отговорност по чл. 78А от Наказателния кодекс\", излезе от печат през януари 2012 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^