Процесът (ISBN: 9789549621662)

Описание
Абсурдно, кошмарно, гротескно, сюрреалистично… КАФКИАНСКО!
Романът, произвел тази експресивна дума, се нарича „Процесът, авторът е Франц Кафка, който поставя началото му с прочутото изречение: „Някой очевидно беше наклеветил Йозеф К. , защото без да е извършил нищо лошо, една сутрин бе арестуван.

Нито Йозеф К. , нито читателят ще узнаят кой е този някой и в какво е обвинен К. И героят, и читателят се намират на границата между реално и нереално, между истината и лъжата – в сива зона, която човек трудно може да си представи и която тъкмо поради тази причина внушава страх, несигурност, обреченост.

В „Процесът Кафка е провидец на големите престъпления на ХХ век, на терора и преследванията, а и на модерната днешна държава, поставила под наблюдение своите поданици. И въпреки че в романа стават ексцентрични неща, той е напълно, дори до педантизъм реалистичен, макар и в реалност, която не може да бъде дефинирана: кафкианска реалност.

Романът се представя тук на български език за пръв път в превод от неподменения оригинал, като по този начин най-сетне прави възможно възприемането и осмислянето на великата творба в нейния автентичен облик.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^