Описание
Представям ви един прочит на Втората световна война, чрез който, като се изключат традиционните спекулации и пристрастия, достатъчно обективно и убедително, с пределна яснота, да бъдат обяснени двиежещите механизми на сталинските репресии, както и процесите, свързани с характера на първоначалния период от т. нар. Велика отечествена война на бившите съветски народи. Истината е, че в това отношение историческата наука е в дълг.
Наясно съм, че един такъв прочит е трудно смилаем за традиционния тип мислене. Осъзнавам, че и моята емоционална възприемчивост все още е твърде привързана към наслагваните целенасочено с годините мисловни стереотипи и съм терзан от съмнения. Така че, ако не сте готови за еретично нов подход при третирането на набелязаните процеси, не се захващайте с тази книга, защото в крайна сметка само ще си кажете: "Това не може да бъде!"

Владимир Зротев
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^