Продавач на мечти: Призванието (ISBN: 9789543891344)

Продавач на мечти: Призванието (ISBN: 9789543891344)
Описание
Ключови думиМладежка литература, Роман
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Вдъхновяваща приказка за мистериозен мъж, който ни насърчава да търсим най-важното: щастието, стаено дълбоко в душите ни!
Драматична загуба го е накарала да обърне поглед към себе си, за да преодолее мъката. Споделяйки своята история със света, той се превръща в продавач на мечти. Според него съвременните общества са се превърнали в глобална лудница, където тревогите и стресът са нещо нормално, а мирът, благоденствието и тишината са признаци на анормалност.
Хората, които среща, преминават през труден период. Отчаяни и обезверени, те отдавна са престанали да търсят щастието. Разговорът с него им помага да превъзмогнат загубата и да преоткрият страстта към живота.
Със завладяващите си идеи, продавачът на мечти събира последователи и попада в центъра на медийното внимание. Но дали наистина той е мъдрец или е луд?
„Продавач на мечти е вълнуваща история, която ни кара да преосмислим стремежите си, да ценим тези, които обичаме, да осъзнаем, че вината, грешките и разочарованията всъщност са привилегии на един осъзнат живот. Кури ни прави съпричастни към трагедията на губещите и наивността на онези, които са превърнали живота си в циркова арена. Романът ни насърчава да не се боим, а да се изправим пред страховете си и да преследваме мечтите си!
Аугусто Кури е лекар, психиатър, психотерапевт, учен и писател. Книгите му са публикувани в над 50 страни, а само в Бразилия са продадени повече от 15 млн. копия.
 „Нормалните винаги реагират по един и същ начин. Оплакват се по един и същ начин. Ядосват се еднакво. Имат едни и същи отговори за едни и същи проблеми. Чувстват се еднакво вкъщи и на работа. Подаряват подаръци на едни и същи дати. С две думи притежават досадна и предвидима рутина, идеален източник на раздразнителност, тъга, празнота и отегчение.
Системата е задръстила въображението им, покварила е тяхната изобретателност. Те рядко се изненадват. Почти не правят подаръци без повод. Рядко постъпват различно от общоприетото в напрегнати ситуации. Те са затворници и не знаят това.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^