Професионално програмиране с Ajax (ISBN: 9789546561565)

Професионално програмиране с Ajax (ISBN: 9789546561565)

Професионално програмиране с Ajax (ISBN: 9789546561565)

от 18,00 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиИнформатика, Програмиране
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Комбинирайки добрите стари CSS, XML и JavaScript, Ajax дава на разработчиците за Уеб възможност да създават по-сложен и добър потребителски интерфейс, и да освободят потребителите си от усещането \"щракни и чакай\".
Тази книга описва различните техники за заявки (включително скрити фреймове, iframe и XMLHttp) и обяснява кога трябва да се предпочете една от тях. Ще научите различни техники на Ajax и типови решения за изпълнение на комуникация между клиент и сървър. Всяка глава се базира на познания от предните, така че към края на книгата ще имате практически познания за реализация на решения върху Ajax.

Какво ще научите от тази книга
- Различни методи за постигане на комуникация на Аjах и кога се използва всеки от тях.
- Разнообразие от типови решения на Ajax за различни ситуации.
- Техники за използване на Ajax с RSS и Atom за създаване на уеб-базиран агрегатор на новини.
- Как се използва JavaScript Object Notation като алтернативен формат за пренасяне на данни Ajax.
- Как се създават компоненти на Ajax, като аплети за извеждане на информация за времето или новини, които могат да бъдат включени на ваш сайт.

За кого е тази книга
Тази книга е за разработчици за Уеб, които искат да подобрят сайтовете и приложенията си. Познаването на JavaScript, НТМL и СSS е необходимо, както и опитът от сървърни езици като РНР или някой език от . NЕТ.

Книгите от поредицата Професионално програмиране на Wrox са планирани и написани от работещи програмисти, разработчици и IТ професионалисти. Стегнати и приложими, те обхващат проблемите и задачите, пред които професионалистите се изправят всеки ден. Осигуряват примери, практически решения и експертно обучение за новите технологии, за подобряване нивото и работата на програмистите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^