Програмна система „Здравей училище Методическо ръководство за реализиране на образователното съдържание в подготвителна група в детската градина и в училището (ISBN: 9789541806586)

Програмна система „Здравей училище Методическо ръководство за реализиране на образователното съдържание в подготвителна група в детската градина и в училището (ISBN: 9789541806586)

от 18,00 лв 2 оферти

Офертите за продукта

Описание
Методическото ръководство е логическо продължение на „Книга за учителя.
В него стъпка по стъпка се конкретизират технологично – цялостно и пълноценно, концептуалните идеи на авторския колектив.
По този начин програмната система „Здравей, училище! функционира като една иновационна концепция, защитена с конкретно работеща обновена технология в помощ на учителя за осъществяване на резултатен и полезен за децата образователен процес, осигуряващ гарантирано нап­редъка на всяко дете в перспективата на оптималната му подготовка за училище.

В тази книга са включени методически разработки за всяка задължително регламентирана и задължително нерегламентирана ситуация по всичките образователни направления.

Принципно методическата разработка на всяка педагогическа ситуация (ЗРС и ЗНС) съдържа:

* определяне водещата цел за реализиране на ДОИ и учебната програма
* систематизиране на очакваните резултати
* представи, умения и отношения, за постигането на които се работи чрез конкретната тема
* конкретизиране на подходящите форми, методи и средства за успешно реализиране на темата
* разработване на конкретни методически насоки за работа, съчетаващи балансирано натрупания богат опит и иновационни интерактивни методически процедури
* включване на допълнителен материал (словесен и нагледен), който дава възможност за дообагатяване и разширяване на работата на учителя по конкретната тема
* очертаване посоките, в които конкретната тема може да се интегрира с теми от останалите образователни направления.

Чрез разнообразните творчески дейности, заложени в методическите насоки, чрез нагледно-действените и игровите процедури се открива път на детето към поз­нание, основано на опит и съпреживяване, на познавателна активност и стимулирана инициатива за постигане на целите. Вниманието на учителя се насочва към възможността за вариантност в методическите решения.

Предложената технология е ефективно структурирана и операционализирана, но едновременно с това е базирана върху идеята за творчество от страна на учителя, за възможност и необходимост от доразвиване и обогатяване на методическите процедури.

В много случаи се предлагат повече методически решения, за да може учителят да да избере най-подходящите, според неговите професионални предпочитания, най-пригодените към съответната група/клас.

Диференцирането на реализацията на целите и свързаните с тях насоки за разработване на ситуациите за деца, посещавали детска градина, и деца, непосещавали детска градина (І и ІІ модул), е направено там, където е необходимо.

книгата е включен художественият литературен материал за работа по учебното помагало „Сладкодумна пътечка към родния език. Предложен е и необходимият музикален материал (за изпълнение и слушане) по образователно направление „Музика.

Описани са различните видове игри – сюжетно-ролеви, театрализирани, строително-конструкт
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^