Проклинам реката на времето (ISBN: 9789546900043)

Проклинам реката на времето (ISBN: 9789546900043)
Описание
Преди да издаде първият си роман, Пер Петершон (роден 1952 г. ) работи няколко години като библиотекар, служител в книжарница, преводач и литературен критик. Първата му книга "Пепел в устата, пясък в обувката" е обявена за един от най-сензационните дебюти в десетилетието. След нея Петершон публикува сборник есета и пет романа, които утвърждават мястото му сред най-значителните автори на художествена литература в Норвегия. Следват редица престижни литературни награди, а за романа "Хайде да крадем коне" – най-големият европейски бестселър – получава международната награда ИМПАК (International Dublin IMPAC Literary Award), наградата на норвежката критика и приза на книгоразпространител ите за най-добър роман.

"Проклинам реката на времето" е последната му книга – искрен, интелигентен и затрогващ, но същевременно и шеговит разказ за сложната връзка между майка и син, предаден чрез приятната, умела и прецизна проза на Пер Петершон. Разказът тече спокойно надолу по реката на времето по един очарователен начин. Книгата тихо и сигурно пленява. За нея е отличен с наградата за литература на "Северния съвет" и престижното норвежко литературно отличие "Браге".

"Пестеливата и премислена проза на Пер Петершон притежава невероятна сила".
The New Yorker

"Изобилие от красиви магически моменти"
The New York Times Book Review

"Книгите на Пер Петершон са романите, които чакаш. Той отново е създал, в който тъмните тайни на живота са озарени от магическа светлина. "
Neue Zurcher Zeitung, Germany
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^