Промени в брачността и раждаемостта в България (2011)

Промени в брачността и раждаемостта в България (2011)

Промени в брачността и раждаемостта в България (2011)

от 8,20 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници122

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата се представят основните понятия и индикатори за изучаване на брачността и брачното поведение. Прави се анализ на тенденциите в развитието на брачността в България в сравнителен европейски план, като е отразена спецификата на промените в раждаемостта и семейството, определящи брачното и репродуктивното поведение на нашето население. Изчислени са общи и повъзрастови коефициенти на брачност, специфични и синтетични коефициенти на брачност, както и сезонни вариации на брачността от началото на миналия век до наши дни. Специално внимание е отделено на първите бракове. Оценена е тяхната интензивност в страната и са представени данни за средната възраст при сключване на първи брак от 1900-2007 г. Анализирана е бракоразводността в страната и в някои европейски страни, както и еволюцията на повторните бракове. Представени са тенденциите в брачността и бракоразводността в регионален разрез. Проследени са динамиката на раждаеостта и промените, настъпили в семейния модел, както и отражението им върху репродуктивното поведение на населението в България.
Информацията в книгата може да служи като основа за бъдещи изследвания на статистици, демографи, медици и други специалисти.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^