Промените във вещта. Някои въпроси на приращението и преработването (2016)

Промените във вещта. Някои въпроси на приращението и преработването (2016)

от 17,10 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници208

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящата книга обединява два основни въпроса: как промените в ипотекирания недвижим имот се отразяват върху принудителното изпълнение спрямо него и какви са облигационноправните и вещноправните по-следици от преработването на една движима вещ. Ако първата тема – тази за ипотеката и приращението, е в центъра на дългогодишен съвременен дебат и е станала причина за разноречива съдебна практика, то втората – тази за преработването, е като че ли е позабравена и обикновено се представя еднозначно и едноизмерно в курсовете по вещно право. И двете теми обаче имат огромно практическо значение и заедно отговарят на въпроса за правните последици от фактическите изменения във вещта.

Книгата е предназнчена за практикуващите юристи, за студедентите по право, както и за всички, изкушени от траекториите на юридическата мисъл.

-------------------

Стоян Ставру завършва „право в СУ „Св. Климент Охридски през 2002 г. От 2010 г. е магистър в същия университет по „Социална и юридическа психология. Лектор в различни семинари в областта на гражданското и медицинското право.

Защитава докторска дисертация на тема „Правна същност на сервитутните права според българското законодателство (СУ „Св. Климент Охридски , 2009). От 2005 г. е хоноруван асистент в СУ „Св. Климент Охридски по вещно право и гражданско право – обща част. От 2012 г. е хоноруван преподавател и по биоправо, част от магистърската програма „Интегративна биоетика във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски. От 2009 г. като хоноруван преподавател в Нов български университет води курсовете по медицинско право, правни проблеми на клиничната медицина и правни проблеми в доболничната помощ.

Учредител на Фондация за развитие на правосъдието и член на Настоятелството и на Изследователския екип на фондацията (2011). Лектор в Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев (от 2012 г. ).

В СУ „Св. Климент Охридски защитава докторска дисертация на тема „Човешкото тяло между въплътеността и конвенцията. Съвременни перспективи (2015).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^