Пророчества от лудницата (ISBN: 9789544746056)

Пророчества от лудницата (ISBN: 9789544746056)

от 5,40 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Даниел Кийс е роден в Ню Йорк. На седемнадесетгодишна възраст постъпва в американския търговски флот и служи на кораб. По-късно завършва психология в Бруклинския колеж. Работи на различни места – отначало като помощник-редактор, после се заема с модна фотография, а по-късно и като преподавател по английски език. През 1966 г. става професор по английски език и творческо писане в университета „Охайо.

Дебютният роман на Кийс „Цветя за Алджърнън (издаден на български език от ИК „Кибеа) печели награди и претърпява множество издания на различни езици. Романът е филмиран, по-късно адаптиран за театрална сцена и за телевизионна продукция.

Кийс е автор на още няколко романа – „Докосването, „Петата Сали и „До смърт. Последният му роман е „Пророчества от лудницата.

Автор е и на няколко документални книги. Негови произведения влизат в официалните селекции на „Препоръчани книги и на клуб „Книга на месеца. Печели немската награда „Курд Ласвиц за най-добър чуждоезичен автор и е номиниран за награда „Едгар от Асоциацията на криминалните писатели на Америка.

------------------------

Рейвън Слейд е привлекателна млада жена с трагична съдба. Зад разклатената й психика се крие минало, изпълнено с драматизъм, горчивини и обрати. По необяснима съдбовна ирония именно зад нестабилната й психика е заключена тайна, от която зависи животът на стотици хиляди невинни хора. Рейвън е неволен заложник на битката между големи политически и военни играчи – международни терористи, чиято цел е грандиозен атентат срещу демократична Америка.

Това е книга за изборите, които правим, след като съдбата ни е определила за жертви – какъв е шансът да бъдем достойни човешки същества, когато сме изгубили почти всичко: миналото си, бъдещето си, включително и личността си.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^