Описание
Ключови думиИстория, Новела, Роман
Брой страници196

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Просто Япония\" не е пътепис. Опитът на авторката, дългогодишен журналист, й помага да улови „кадри\" от реалния живот в съвременна Япония, които представят малко познати щрихи от многомерния феномен „Страната на изгряващото слънце\". Очарователната и трудно разбираема Япония, съхранила традиции от векове. Затворената навътре и отворената навън Япония, Надбягващата се с времето страна, където 10 години са много, за да е същата. Небостъргачи, построени на земя, отвоювана от океана; говорещи хуманоидни роботи; нанотехнологии, чието технологично ниво е космическо; дигитални камери, чиито последни модели остаряват за месеци; пътища и автомобили, направени сякаш за изложба.
В книгата има любопитни и интересни моменти, но това не е просто развлекателно четиво, а опит за по-сериозно и задълбочено надникване в японската действителност - зад онази тънка и неуловима от пръв поглед граница между стандарт и качество на живот; за щастието да си богат и нещастието да си самотен; за цената на успехите, плащани от държавата и от обикновените японци; за блясъка на „страната-чудо\" и социалните проблеми на обществото; за тенденции в икономиката и политиката. За Япония, погледната отвътре - Веселка Маринова е живяла в Япония 9 години (и в момента е там).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^