Психоанализата: фрагменти от едно въведение (2006)

Психоанализата: фрагменти от едно въведение (2006)

Психоанализата: фрагменти от едно въведение (2006)

от 15,20 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници246
Тегло293

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сто и петдесет години след рождението на Зигмунд Фройд и деветдесет години след излизането на Фройдовите лекции за въведение в психоанализата Орлин Тодоров ни предлага един съвременен прочит на основните теми, теории и клинични постижения на психоанализата. Книгата му представлява компактно изложение на водещите психоаналитични разбирания за ролята на несъзнаваното, развитието на отношенията с обекти, възприемането на реалността и значението на вътрешните, репрезентативни модели за функционирането на психиката. Съществено място в текста е отделено на разпространението на психоанализата, на съвременния теоретичен плурализъм и спецификата на психоаналитичното знание, както и на основни възгледи за психопатологията. Замислена като ново въведение в психоанализата, книгата е предназначена за професионалисти в областта на психичното здраве, студенти, изучаващи психология, психиатрия, социални и хуманитарни науки, както и за всички читатели, интересуващи се от психичните измерения на съществуването ни в света и сред другите индивиди.
ОРЛИН ТОДОРОВ води курсове, посветени на психоаналитичната теория и практика, като доцент в Нов български университет. Топ е член на Европейската асоциация на университетски­те преподаватели по психоанализа и практикуващ терапевт, член на Българската асоциация по психотерапия. Под негово съставителство и редакция издателство ЛИК публикува психоаналитичните сборници „Съвременната психоанализа\" и „Любов, завист, благодар­ност\" - избрани статии от Мелани Клайн.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^