Психометрични тестове (2005)

Психометрични тестове (2005)
Описание
Ключови думиПсихология
Брой страници220

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Британското дружество по психология дефинира психометричен тест като: инструмент за качествена оценка на някое психологично свойство или свойства. Значението на думата метричен идва от измервам, а психо означава психика, съзнание, интелект.

В основни линии психометричните тестове са средство за оценка на интелекта и се използват често от работодатели като част от процеса по избор на кандидати, защото се вярва, че подобни тестове подпомагат процеса значително като предоставят точно определяне на индивидуалните възможности на кандидата за дадена длъжност и неговите лични качества.

Няма изискване тестовете да се четат предварително, но трябва да се отговаря интуитивно и без дълъг размисъл. Няма правилен или грешен отговор.

Когато се изправяте пред тест, който изследва личността ви, е необходимо да отговаряте прямо. Всеки опит да отгатнете отговор, който считате че е правилен, други думи да уцелите отговора, който считате че вашият бъдещ работодател иска да получи от вас, ще бъде регистрирано при анализа на вашите отговори, защото тестовете са съставени с цел да се предпазят от подобни манипулации като поставят един и същи въпрос по различни начини. При всички положения просто следвайте инструкциите и бъдете откровени в отговорите си.

С течение на времето психометричните тестове ще стават все по-популярни и ще се използват от все повече работодатели.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^