Птиците на Балканския полуостров. Полеви определител + CD (ISBN: 9789549293012)

Птиците на Балканския полуостров. Полеви определител + CD (ISBN: 9789549293012)

от 35,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиХоби, Изкуства, Енциклопедия, Наука
Езикбългарски
Брой страници300
Тегло673

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Във второто, допълнено и основно преработено издание на полевия определител "Птиците на Балканския полуостров" ще бъде представена информация за 576 вида птици, обитаващи териториите на държавите от Балканския полуостров. При представянето им е използвано съвременно таксономично подреждане.

Текстът. В общата част на новото издание са поместени кратки данни за Балканския полуостров, за местата и начините за наблюдаване на птиците, за природозащитните неправителствени организации, както и за фирмите за познавателен туризъм. В специалната част са добавени нови диагностични белези при теренното определяне на птиците, както и нови данни за числеността им в отделните балкански държави. Новият определител ще представя природозащитния статус на птиците според второто издание на Червената книга на България, в което са включени 156 вида птици. В него ще бъдат отразени и промените в международния природозащитен статус на застрашените и редки видове птици в България и Европа.

Цветните табла. Включени са 40 нови цветни табла, нарисувани от художника-анималист Георги Пчеларов специално за новото издание.

Картите. Те са изцяло преработени и съобразени с промените, отразени в Атласа на гнездовото разпространение на птиците в България, в новоотпечатаните томове от Фауна на България и други научни публикации. Използвани са нови, по-подходящи цветове за гнезденето, зимуването и миграциите. Ясно са обозначени местата за големи концентрации на птици на Балканския полуостров.

В края на Определителя има кратко резюме на английски език, списък на основната литература, както и азбучни показалци на българските и латински имена на птиците.

Определителят се продава с малък компакт диск, на който съдържа:
Списък на птиците на Балканския полуостров;
Синоними, местни и народни имена на птиците в България;
Среднозимна численост на водолюбивите птици в България;
Природозащитни нормативни документи;
Червен списък на птиците в България;
Характерни природни обекти в България;
Основна информация за Българския национален комитет по редките видове птици (BUNARCO) с приложен Стандартен формуляр за нов или рядък вид.

Изданието е предназначено за широк кръг читатели: ученици, студенти, рейнджъри от резервати, национални и природни паркове, експерти от системата на министерствата на околната среда и водите, на земеделието и горите, членове на природозащитни организации, митничари, ловци, туристи, фотографи-анималисти и др.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^