Публична и културна дипломация (ISBN: 9786197040609)

Публична и културна дипломация (ISBN: 9786197040609)

от 12,60 лв 4 оферти
Описание
Основната задача на културната дипломация е да свързва и обединява както близки, така и далечни национални култури, да създава партньорства и приятелства, използвайки потенциала на културата. В книгата са представени най-добрите световни стратегии и практики на културна дипломация – отпреди няколко века (с примери от Франция), ролята на културните министри по времето на Студената война, най-новите форми на културно влияние чрез използване на всички възможни инструменти на новите информационни технологии.

Книгата е полезен наръчник за всички, работещи в сферата на културата и изправени пред предизвикателствата на динамичния международен културен пазар.

Авторът е политолог и магистър по право и практическа дипломация. Бил е председател на Комисията по култура в Събранието на Република Македония, а в момента е директор на Културно-информацион
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^