Публичната власт (2004)

Публичната власт (2004)
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници284

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Васил Киров е доктор по право. Преподава Конституционно право и Европейски конституционализъм в Юридическия и във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Настоящото изследване поначало е теоретично, но със значително практическо предназначение. В него авторът излага своите лични наблюдения на непосредствен участник в процеса на упражняването на публичната власт. Използвайки различни източници, Васил Киров е воден от идеята за излизане от конституционноправна та догматика и максимално доближаване до социалната и политическата реалност, с цел разкриване на действителността такава, каквато е.

Изследването има подчертано европейска насоченост.
Основно е ориентирано към осмисляне на политическия процес в Европа, и по-конкретно в страните-членки на Европейския съюз, общност към която България проявява устойчив стремеж да се присъедини.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^