Първа българска република 1946-1991 г (2011)

Първа българска република 1946-1991 г (2011)

Първа българска република 1946-1991 г (2011)

от 40,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, Хоби, История, Изкуства, Енциклопедия, Наука
Езикбългарски
Брой страници660

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Енциклопедията отразява най-важните имена, събития и факти в държавния и обществения живот на Първата българска република - времето от 15 септември 1946 г. до 12 юли 1991 г. , когато съществува под названието Народна република България.
В нея са споменати и някои събития от Царство България, доколкото те влияят на съдържанието на следващия период, или имат отношение към формирането на личностите, изявили се през Първата република. Изключени са събития и факти след 12 юли 1991 г. , защото са извън така очертаното време и не могат да му влияят. Те биха намерили място в една бъдеща енциклопедия на Втората република - Република България.
Поместен е въвеждащ исторически обзор, чиято цел е да очертае съдържанието и основните характеристики на изследвания период; да се посочат най-високите материални и духовни постижения и социални придобивки; да се разкрият и назоват слабостите и ограниченията на свободите, които тоталитарното управление е допускало.
В настоящия си обем изданието съдържа 6370 статии, от които 4401 биографични и творчески справки за изявени личности и 1869 - на институции, политически и обществени организации, международни форуми, договори и др. с висока държавна значимост.
Авторите и издателите си дават сметка за възможните пропуски, непълности и фактологически грешки, както и че важни събития и личности не са намерили подобаващото им място. Затова са открити за допълнения и корекции в текста, като поемат ангажимент те да бъдат включени в следващо допълнено и преработено издание на енциклопедията.
Настоящото издание е в чест на 65- годишнината от обявяването на България за Република.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^