Първият ден на света (2012)

Първият ден на света (2012)
Описание
Ключови думиФентъзи, История, Литература
Брой страници608

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 0.200 кг

Беязът Акман проучва повече от сто местни и чужди документи и източници в университетски библиотеки. Империята, която описва след това петгодишно проучване, е разкрита в блестящия епос Първият ден на света. В момента се снима 30-сериен филм с бюджет от 50 млн. долара.
Целта на автора е да представи по нов начин завладяването на Константинопол от турците през 1453 г. , извършено по времето на султан Мехмед ІІ-Завоевателя – не като тежък удар върху християнската култура на Европа, а като начало на един плодотворен синтез между две традиции и две общества. За целта освен чисто историческите събития в романа се намесват и чисто културни явления от епохата като изнамирането на книгопечатането от Гутенберг например.

Епичен роман за войната, включващ завладяваща любовна история там, където Изтока и Запада се срещат.

Отвлеченият от Константинопол, център на Източната Римска империя Александър, е принуден да се раздели с детската си любов, за да оцелее. Обещавайки си да се върне при нея и по родните места, той ще го направи по най-неочакван начин – като открива жадуваната справедливост в чужди земи, но не забравя първата си любов на еничар... В същото време и по същите места пътуващият повече и от посланик поради траура по любимата си съпруга италианец Алберти Балби се влюбва в мюсюлманката Нилюфер, която преписва и размножава древни ръкописи. Тайният дневник на Алберти, описващ стъпка по стъпка тази невъзможна любов, прераснала в естествено продължение на онази, предишната и незабравимата, постепенно ще се превърне в едно от най-ценните свидетелства за епохата. Защото по това време един 19-годишен султан – Мехмед ІІ, се подготвя да превземе Константинопол, което ще промени съдбите не само на Александър и Алберти, но и на целия свят.

Романът, чието действие се развива от Маниса (Турция) до Италия и в който си дават среща голям брой исторически личности от Гутенберг до Белини, ще разтърси из основи представите за християнско-мюсюлман
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^