Първият мандат на Георги Първанов (ISBN: 9789540905723)

Първият мандат на Георги Първанов (ISBN: 9789540905723)

Първият мандат на Георги Първанов (ISBN: 9789540905723)

от 10,80 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиИстория, Военна история
Езикбългарски
Брой страници560

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата са събрани речи, лекции, изявления и друг тип публични политически изяви на държавния глава от периода 2001 - 2006 година. Те са структурирани в четири раздела - \"България има нужда от нова политическа култура, от съгласие по националните приоритети\", \"Пълноправното членство в ЕС и НАТО е стратегическа цел без алтернатива\", \"България може и трябва да поеме по-голяма отговорност за процесите в Югоизточна Европа\", \"Да помним уроците на историята, да съхраним духовността, за да я има България\".
Книгата е не просто исторически сборник. Амбицията на автора е да покаже стил на политически дебат, при който еднакво важни са и формата, и съдържанието на произнесеното слово - идеите, аргументите \"за\" и \"против\", отстояваните позиции. \"Бих се радвал, ако този том провокира и мнения, дискусия по политическото писане и говорене. Първо, защото книгата се появява във време на непознат до момента дефицит на идеи в българския политически живот. Второ, защото никога нивото на дебата, на политическия език не е било толкова ниско\", провокира читателската аудитория Георги Първанов.
Книгата съдържа 559 страници, в които освен политическото слово на държавния глава, намират място близо 90 снимки, запечатали различни по характер моменти от първия мандат на президента Георги Първанов.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^