Пътеводител в алтернативната медицина за лекари (2016)

Пътеводител в алтернативната медицина за лекари (2016)

от 18,48 лв 5 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиМедицина, Здраве, Здраве
Езикбългарски
Брой страници328

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Пътеводител в алтернативната медицина за лекари от д-р Мел Боринс е книга, която представя най-често срещаните терапевтични методи в областта на алтернативната медицина, на основа на последните научни изследвания и открития.

Д-р Мел Боринс е общопрактикуващ лекар с частна практика, който вече повече от двадесет години обучава свои колеги в областта на допълващата и алтернативната медицина, психологичната помощ и психотерапията, овладяването на стреса и комуникацията.

В книгата си „Пътеводител в алтернативната медицина за лекари авторът образова както лекари, така и пациенти за това кои лечения в сферата на алтернативната медицина работят, кои не работя и защо. Книгата помага за по-доброто приложение на алтернативните медицински похвати, с полезна информация и конкретни указания.

Американската асоциация за холистична медицина утвърждава основни принципи, които вдъхновяват и ръководят практикуващите лекари, като в същото време им напомнят за основните ценности на истинските лечители.

Използвайте разнообразие от безопасни и ефективни възможности за диагностика и лечение, включително съвети за промяна в начина на живот и грижи за себе си, допълващи подходи и конвенционални медикаменти и хирургия.
По-добре е да търсите основните причини за болестта, отколкото да лекувате само симптомите.
Важно е да определите какъв е човекът с болестта, а не само каква е болестта на човека.
Превенцията обикновено излиза по-евтино.
Болестта е проявление на дисфункция на човека като цяло, а не изолирано събитие.
Определящо за изхода от лечението е качеството на връзката между лекаря и пациента, при която се насърчава независимостта на пациента.
Идеалната връзка между лекаря и пациента взема под внимание потребностите, желанията, съзнанието и прозренията както на лекаря, така и на пациента.
Личният пример на лекарите упражнява голямо влияние върху пациентите.
Болестта, болката и процесът на умиране могат да са възможности за пациентите и лекарите да продължат да се учат.
Насърчавайте хората да използват лечебната сила на любовта, надеждата, хумора и ентусиазма и да се освобождават от токсичните последици от враждебността, срама, алчността, потиснатостта, продължителния страх, гняв и мъка.
Най-силното лекарство е безусловната любов. Лекарите трябва да се стремят към нагласа на безусловна любов към пациентите си, към себе си и колегите си.
Оптималното здраве е нещо много повече от липсата на болести. То е съзнателно следване на най-висшите ценности на физическите, външните, психичните, емоционалните, духовните и социалните аспекти на човешкия опит.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^