Пътят към сърцето (2009)

Пътят към сърцето (2009)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиРелигия, Теология
Езикбългарски
Брой страници272

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Пътят към сърцето е сборник с беседи, изнесени от архим. Захария в България през 2007 и 2008 г. Включени са и други негови текстове по темата. Архим. Захария, роден през 1943 г. в Кипър, е духовно чедо в продължение на 27 г. на старец Софроний (Сахаров) и духовник в основания от стареца манастир „Се. Йоан Кръстител" в Есекс, Великобритания. Изучавал е богословие в Православния богословски институт „Се. Сергии" в Париж и Богословския факултет на Солунския университет, където получава и докторска степен.
Тема на сборника са пътищата за намирането, просвещаването и благодатното разширяване на сърцето, които авторът разкрива въз основа на опита и богословието на се. Силуан Атонски и старец Софроний (Сахаров).

Сърцето е истинският „храм" на срещата на човека с Господа.
Огромната трагедия на нашето време е в това, че ние живеем, говорим, мислим и дори се молим на Бога извън сърцето си - извън дома на нашия Отец. А сърцето е мястото, където иска да почива „Духът Божий", за да се „изобрази в нас Христос". Само тогава можем да се изцелим и да станем личности-ипостаси по образа на истинската и съвършена Ипостас на Сина и Словото на Бога, Който ни е сътворил и изкупил с драгоценната Си Кръв в непостижимата Си саможертва.
Ако „обработваме" почвата на сърцето си с плуга на покаянието и непрестанно го напояваме с живата вода на благодатта, ще дойде време, когато „ще се ден развидели и зорница изгрее в сърцата ни". В един момент енергията на Духа на Истината, натрупала се в сърцето, ще го отвори, ще го разшири до безкрайност и то ще стане способно да обгърне небето и земята и всичко съществуващо. В онзи ден човекът ще влезе в Истината и ще се роди отново като истински човек.
Архимандрит Захария
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^