Пътят на перлата (ISBN: 9789547712218)

Пътят на перлата (ISBN: 9789547712218)
Описание
Ключови думиПсихология
Брой страници136

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Вдъхновяващо пътуване в женската душа

Перлите са живото наследство на природата и всяка една е различна – точно като хората. И също като нас, макар да изглеждат крехки, перлите са изненадващо силни.
Перлата е не само бижу, тя е символ на просветлението, тя ни свързва със силата на собственото ни подсъзнание.
\"Пътят на перлата\" е възхвала на живота на перлата и метафора на нашия собствен живот, споделяне на мъдростта, която попиваме и преобразуваме от проблемите, срещнати по пътя ни.
***
Перлата е най-древният органичен скъпоценен камък и от историческа гледна точка е смятан и за най-ценния. Шансът песъчинка, малко ракообразно или парченце от морско водорасло или раковина да попадне по естествен начин в тялото на мидата и около него да започнат да се наслояват пластове, за да се създаде перла, е буквално едно на десетки хиляди.
Перлите се образуват вследствие на защитната реакция на седефените миди, когато чуждо тяло попадне във вътрешността на черупките им. Първоначално мидата се опитва да прогони натрапника. Ако не успее да изхвърли дразнителя, той се превръща в ядро на перлата и мидата започва да отделя около него пластове защитна перлена субстанция (седеф), за да го омекоти. Чуждото тяло става част от нея. Тя го обгръща и създава от него съвършено произведение на изкуството. И също като при перлата скъпоценностите на нашата душа са резултат от проблемите, с които сме се сблъскали.
Най-трудните времена носят най-важните уроци, най-големите натрапници могат да образуват най-големите перли.
***
\"Пътят на перлата\" е нестандартен поглед към женската душа. Свързва жените с тяхното най-съкровено Аз и показва как и най-болезнените проблеми могат да бъдат преобразени в красота и съвършенство.
Пътят е:
- да прощаваме на себе си и на другите
- да оставим миналото да си отиде
- да се обградим с позитивни хора
- да изградим баланс между съня, почивката, упражненията и всички движения на тялото си
- да поддържаме добри, изпълнени с любов и уважение отношения с близките си
- да се учим от всичко и да приемаме изпитанията като дар
- да се стремим към съвършенство
- да сме благодарни на себе си и на другите за това, че сме тук – такива, каквито сме
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^