Пътуването (ISBN: 9789543170241)

Пътуването (ISBN: 9789543170241)
Описание
Ключови думиФилософия, Религия
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Оренда се е наричала магическата сила, осъществявала една духовна територия (саракт), върху която се съхранявал и развивал българският боен дух. Прабългарските воини чрез определени практики култивирали тази божествена сила. Воините ветерани, жреците на Тангра и особено канът били средоточие на тази сила и знаели тайните за нейното култивиране и управление.
Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги натоварил. Бойното умение на прабъл-гарите "Да" също било дарено от Тангра в неразривна връзка с ма-гическата сила (оренда).
Да Дао е наследник на прабългарските бойни традиции. Съвременното българско бойно изкуство си поставя за цел да възроди бойния ни дух и да възвърне самочувствието на българите като едни от най-добрите бойци в света.
Духовната сила на прабългарите, въпреки че изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъствайки осезаемо в живота и бойната практика на воините и оказвайки влияние на техниките и цялостното воинско умение. Тази сила и знанието за нея достигат до нас, съвременните българи, предавайки се от поколение на поколение.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^