Райхът и Холокост (2005)

Райхът и Холокост (2005)
Описание
Книгата "Райхът и Холокост" се опитва да отговори на някои все още забулени в тайнственост въпроси, свързани с Втората световна воина, като:
- Как фюрерът става законно избрания канцлер на страната? Кои гласуват за него? Как намалява безработицата? и, разбира се, как организира репресивния апарат, за да упражнява терор?
- Как антисемитизмът навлиза в интелектуалните среди? Как расовата теория завладява умовете и превръща в нацисти дори образованите германци?
- Кога точно нацистите решават, че ще избият евреите?
- Как действат отрядите със специално предназначение, които убиват близо милион и половина жертви на територията на Съветския съюз, като се движат след армията?
- Каква е съпротивата на германците срещу властта на нацистите? Къде се скриват авоарите на Райхсбанката, които съхраняват златото и ценностите на жертвите? Каква е ролята на швейцарските банки?
- Какво е поведението на евреите?
- Как се изграждат лагерите и се опазва стриктно тайната дори от германското общество и евреите?
- Могли ли са съюзниците да прекратят убийствата в лагерите?
- Защо няколко десетилетия светът почти не научава за спасяването на българските евреи?
- Дали наказанието за нацистките престъпления настига истинските виновни?

Основният въпрос, който остава след Третия райх, е дали всичко може да се повтори отново. Той няма отговор.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^