Ракови заболявания при жените (2007)

Ракови заболявания при жените (2007)

Още оферти

Описание
Ключови думиЙога, Здраве, Здраве
Езикбългарски
Брой страници390
Тегло400

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Ракови заболявания при жената
Как да ги предотвратим!
Как да ги лекуваме!
Как да ги победим!
 
Материалът в книгата е предназначен да предостави пълен преглед на информацията за рака при жените. Стремежът на авторите е да включат най-точните и надеждни сведения за всички научни новости след консултации с изтъкнати медицински специалисти.
 
Независимо от това, че напоследък все по-често се обръща внимание на здравословните проблеми, свързани с рака на гърдата, случаите на заболяването се увеличават в световен мащаб. Същото се отнася и за белодробния карцином, чиято честота нараства въпреки познанието за вредата от тютюнопушенето. Необходимостта от точна и навременна информация никога не е била толкова голяма. Жените и близките им трябва да бъдат осведомени и подкрепени в избора си на метода за лечение.
Дори и най-незначителните промени в женската гърда трябва да алармират лекаря, че се е случило нещо нередно. Например, въпреки че здравните грижи в Съединените американски щати са едни от най-добрите и достъпни в света, повечето от измененията в гърдата се откриват от самите жени или партньорите им. Повишеният акцент върху здравето на жените предполага по-обширна информация за разновидностите на рака, за да се потърси и избере навреме правилното лечение. Настоящата книга може да помогне за постигане на тази цел.
Ранното откриване и лечение на рака са в основата на дълготрайното преживяване. Някои форми на болестта могат да се открият при редовно самоиз-следване и чрез периодични профилактични прегледи. Думите \"преживяване\" и \"рак\" вървят заедно. Диагнозата рак невинаги означава смъртна присъда. Както за краткотрайното, така и за многогодишното преживяване е необходима точна осведоменост за избор на ефективно лечение.
Независимо от огромния напредък в диагностицирането и лечението, ракът остава една от най-страшните болести навсякъде по света. Диагнозата причинява смущение, шок и отчаяние у заболелите - неверие и внезапна промяна в живота им. През този стресов период трябва да се вземат важни решения, които често се усложняват от необходимостта да се определи лечебен метод при равностойни възможности за ефективност. Рядко е налице само един правилен избор, зависещ от начина на живот, семейната среда и същевременно допринасящ за намаление на тревогата и страха.
Авторите на настоящата книга, които имат голям опит в областта на онкологията, обясняват подробно всичко, което се отнася до най-честите реакции от страна на пациентките, когато им се съобщи диагнозата. Книгата съдържа практическа информация относно ранното откриване и профилактиката на рака, както и детайлно разглежда модерните терапевтични методи, които са най-подходящи за даден случай. Дават се указания за справяне с хроничното страдание, успешно възстановяване и завръщане на работа в старата или друга професия.
Настоящото трето, по-обширно издание съдържа важна нова информация. Авторите разглеждат детайлно последните научни постижения в изучаването на рака и практическото им приложение; в достъпен стил дават съвети на жените да разберат някои от физическите, емоционалните и социалните промени, настъпващи след края на лечението.
Книгата разглежда също текущите противоречиви мнения относно хормонозаместителнат а терапия при карцинома на гърдата. Добре са изложени последните генетични изследвания, тестовете за определянето на наличния риск от раково заболяване. Описва се действието на най-новите медикаменти, на костномозъчната трансплантация, на алтернативните и допълнителните терапии.
Книгата е ценен и обширен източник на информация за жените, семействата им, лекарите, сестрите, социалните работници и за всички, които се грижат за болните от рак. Описват се вълненията, смущенията, депресията и тяхното преодоляване чрез практични съвети за успешния резултат от лечението.
Предназначението на книгата не е само за жени, заболели от рак. Предлаганата информация може да се използва от всички интересуващи се от проблемите на рака.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^