Ранното евразийство и българските му съседи (2012)

Ранното евразийство и българските му съседи (2012)

от 16,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници386
Тегло647

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Йордан Люцканов е литературовед. Завършва руска филология в Софийския университет и защитава докторантски труд на тема "Изтокът, Гърция и Рим в контекста на руския "Сребърен век" /Дмитрий Мережковски и Николай Гумильов /.
Автор е на монографията "Дрехата на съдбата /Анализ на романа на Дмитрий Мережковски "Юлиан Отстъпника" и на неговия класицистичен символизъм/", съставител и съредактор е на сборниците "Руската литература в мрежата: текстове и четене" и "Погасло дневное светило... : Руската литературна емиграция в България 1919-1944 г. " Публикувал е статии и студии на български, руски и английски език. Проявява траен интерес към поетиката на модернизма, към трудностите в междукултурното общуване, към съвременността на византийската философия и на източнохристиянското изкуство през ХХ век и днес, към историята на черноморската културна общност/разобщеност с акцент върху българско-грузинскит
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^