Растения. водорасли и гъби (ISBN: 9789548999199)

Растения. водорасли и гъби (ISBN: 9789548999199)

Растения. водорасли и гъби (ISBN: 9789548999199)

от 10,80 лв 8 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБиология, Детски, Хоби, Енциклопедия
Езикбългарски
Брой страници96

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Най-новата поредица на ЕНЦИКЛОПЕДИЯ \"БРИТАНИКА\" на български език: 
ИЛЮСТРОВАНА НАУЧНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ - Том 2
РАСТЕНИЯ, ВОДОРАСЛИ И ГЪБИ
BRITANNICA ILLUSTRATED SCIENCE LIBRARY

Една от най-успешните и уникални поредици на ЕНЦИКЛОПЕДИЯ \"БРИТАНИКА\" с невероятно цветни и детайлни илюстрации.
Със своите общо над 18 000 удивителни илюстрации включващи фотографии от National Geographic, NASA, Corbis, ESA и др. , описващи науката по един необикновен начин, поредицата ще бъде прекрасно и уникално допълнение към вашата библиотека. Препоръчва се за всички, които желаят да обогатят своите знания и интереси.
 
Изчерпателно отразяване на най-важните и актуални теми в науката.
Поредицата Илюстрована Научна Енциклопедия на БРИТАНИКА е полезно допълнително помагало в помощ на учениците, което ще им служи като доверен източник на знания, обхващащи широк диапазон от заложените в учебните планове теми. Поредицата покрива ключови научни области: биология, физика, астрономия, геология, устройство на човешкото тяло, медицина, флора и фауна, еволюция и генетика, както и разкрива най-новите изследвания в науката и дава изчерпателни отговори за всеки любознателен разум. С нейна помощ младите читатели ще добият солидни научни разбирания и знания.
 
Изчистена структура за лесно обучение и бързо възприемане.
Всяка глава от книгите включва кратък информативен преглед на темата, след което въвежда четящите в детайлите с помощта на изчерпателни визуални диаграми. В края на всяка книга ще намерите и кратък речник, описващ най-често срещаните термини.
 
Едни от най-актуалните, стойностни и красиви енциклопедии издавани някога в България, под научната редакция на ст. н. с. I ст. д-р Златозар Боев от Националния природонаучен музей при БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ и изцяло под контрола на БРИТАНИКА.
 
Цялата поредица BRITANNICA ILLUSTRATED SCIENCE LIBRARY:
- обхваща общо 1728 страници в 18 тома;
- Има спечелена награда „ИЗБОРЪТ НА УЧИТЕЛИТЕ ( TEACHERS’ CHOICE SM) на LEARNING©  MAGAZINE;
- Финалист за награда GOLDEN LAMP.
 
РАСТЕНИЯ, ВОДОРАСЛИ И ГЪБИ - Илюстрована Научна Енциклопедия
Том 2
Кои са били първите растения, появили се на Земята? Как те са помогнали на голата скала да се превърне в почва?
Ще намерите всичко това и още много на страниците на тази книга, която включва невероятни снимки и илюстрации, даващи поглед навътре към сърцевината на дърветата, функциите на растителните тъкани и проводящите съдове на листата. Растенията са тясно свързани с  живота на Земята - без тях той би бил невъзможен. Благодарение на фотосинтезата те ни снабдяват с храна, кислород, лекарства, дървесина, смоли и много други незаменими материали. Почти магически е процесът, при който растенията превръщат слънчевата светлина във въглехидрати като захарите и скорбялата. Чудесно е да разберем как един неподвижен организъм се е научил да се възползва максимално от енергията, която получава от Слънцето, и едновременно с това е открил механизми за справяне с предизвикателствата на заобикалящата го среда.
Ще бъдете изненадани да научите защо растенията влагат толкова усилия и енергия в производството на своите цветове. Ще опишем за вас в детайли, стъпка по стъпка, как протича тяхното оплождане.
В тази книга е включен пълен исторически обзор на растенията, както и описание на основните им разлики с водораслите и гъбите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^