Равнища на сигурност (2008)

Равнища на сигурност (2008)
Описание
Изданието представя основните идеи и направления в областта на сигурността. Отделните части обхващат - дефиниране на сигурността, среда на сигурност, система на сигурност, лична сигурност, групова сигурност, държавна сигурност, регионална сигурност, световна сигурност, национална и международна сигурност. Представени са основни автори и изследвания в областта на сигурността, както и практики по поддържане на сигурността.

Проф. Димитър Йончев, д. н. е действителен член на всемирната академия по комплексна безопасност, председател на фондация "Демокрация и сигурност" и председател на Управителния съвет на сдружение "Балкански форум по сигурността". Председател е на Специализирания научен съвет по военни науки на ВАК; член на Специализирания научен съвет по национална сигурност и на Специализирания научен съвет по наукознание и защита на информацията на ВАК. Професор е в Центъра за изучаване на рисковете и сигурността на Нов български универистет, където води курсовете "Теория на разузнаването", "Културна антропология на насилието", "Секретология", "Обща теория на сигурността" и др. Сред книгите му са "Военно-техническият прогрес в Българската народна армия", "Отсъстващият образ", "Теория на скритото присъствие", "Разузнаване".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^