Разговори за разузнаването (2014)

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература
Езикбългарски
Брой страници462
Тегло522

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Алън Дълес, човек с въображение, можеше да си представи всичко... Но това, че редом с него, на една и съща маса стои кадрови съветски разузнавач – това не можеше да допусне и в най-лошите си сънища...

Сигурно ще прозвучи невероятно, но в ръцете си държите книга, в която 26 топ американски разузнавачи, 26 техни руски колеги и поне десетина западноевропейци разговарят с автора без смущение и без задръжки и то пред микрофон и камера на тема Бъдещето на разузнаването. Тези диалози започват с разговор с шпионина на ХХ век (така го определя не друг, а самият Алън Дълес) – Ким Филби и го следват директори на ЦРУ и КГБ, шефове на руското, американското, френското, немското (ГДР), хърватското, словенското и още няколко разузнавания и контраразузнавания, топ специалисти по въпросите на сигурността от САЩ и Русия. Ще срещнете в жив разговор много имена, които сте срещали и срещате в новините. И най-изненадващото е, че всички тези разговори ги води един българин – ген. Тодор Бояджиев.

Тези, които знаят, че той има 30 годишна история в българското разузнаване, че е извървял целия път от младши разузнавач до зам. началник на тази институция и че професионалната му кариера завърши като първия главен секретар на МВР 1990-92 г. , който отговаряше и за международните контакти на министерството, т. е. продължи да контактува служебно с много от бъдещите си партньори в Разговори за разузнаването, сигурно ще разберат как е успял да бъде на ти с всички тях.

В книгата ще прочетете предупреждения и констатации като Не подценявайте мюсюлманския фактор, той дебне по границите ви, Моралът се определя от това, с кого си имаш работа, Все повече ще стават конфликтите за енергийните ресурси, Истината за българската следа, Ще стъпи ли военизираният ислям в Европа, Дори съюзниците се шпионират, Жените са изключително предан и надежден елемент в разузнаването и още и още...
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^