Разговорът или как общуването може да промени живота ви (2011)

Разговорът или как общуването може да промени живота ви (2011)

Разговорът или как общуването може да промени живота ви (2011)

от 10,80 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници128

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Освен всичко останало, разговорът е опит да бъде решена една загадка, игра, в която всеки от нас се старае да разчете мислите на събеседниците си. Ние сме принудени постоянно да правим предположения какво те имат предвид с думите си. Никога не можем да бъдем сигурни кога словото ще се впусне в танц, кога различните мнения ще се приласкаят взаимно, а завесата на въображението ще се повдигне, разкривайки нови теми за разговор. Винаги можем да станем по-умели в изкуството на разговора при условие, че искаме да постигнем това. Също като любовта, разговорът може да бъде провокиран от играта на видимостта. Ето защо, текстът е изпъстрен с картинни еквиваленти на тези стимулиращи средства. Надявам се, че тези образи ще подскажат различни идеи на онези, които се вгледат в тях и по този начин ще насочат обсъждането в различни посоки, по пътища, които въображението ще е склонно да поеме.

Тиодор Зелдин е английски философ, социолог, историк, писател и лектор. Роден в Палестина, учил в Египет, Лондон и Оксфорд, в момента той е Доктор на философските науки в Оксфорд. Познат по целият свят с книгата си "Интимната история на човечеството", в произведенията си той акцентира на начините по които емоциите, странностите, отношенията между хората и техните страхове се развиват и променят през годините. Той се фокусира на въпросите: как работата може да бъде по-малко скучна, как разговорът може да бъде по- естествен, и как хората могат да бъдат по-искрени един към друг. През 2001 година Тиодор Зелдин основава фонадацията The Oxfort Muse, с цел да открие нови методи за подобряване на личните, професионалните и междукултурните отношения по начини, които удовлетворяват както личните, така и обществените нужди. Един от основните проекти на фондацията е База с данни с вербални автопортрети на хора, описващи това което искат светът да знае за тях - информация, получена чрез разговори между хората и самият Тиодор Зелдин. През 2007 година Зелдин става съветник на Никола Саркози по въпросите свързани с реформите на пазара на труда.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^