Разпадането на Близкия Изток 1956-2004 (2005)

Разпадането на Близкия Изток 1956-2004 (2005)

Разпадането на Близкия Изток 1956-2004 (2005)

от 22,50 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИстория
ЕзикАнглийски
Брой страници662

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Жорж Корм (р. 1940) е икономист по образование, специалист по Близкия Изток и Средиземноморието, международен икономически и финансов консултант, бивш министър на финансите на Република Ливан (1998-2000).
Той е автор на много книги в областта на международната икономика и съвременната история на Близкия Изток, между които „Разпадането на Близкия Изток\" (претърпяла три издания във Франция и преведена на много езици), „История на религиозния плурализъм в Средиземноморския басейн\", „Новото световно икономическо безредие\", „Изток - Запад, въображаемата пукнатина\", „Европа и Изтокът, от балканизация към ливанизация. История на една неосъществена модерност\" и други.
„Разпадането на Близкия Изток 1956-2004\" проследява развитието през последния половин век на един от най-сложните и горещи региони на земята. Тя е опит за осмисляне както на мисловните рамки, в които модерният свят, т. е. Западът, възприема Изтока, така и на начина, по който Изтокът гледа на Запада. Разказът започва от национализацията на Суецкия канал, ознаменувала символично началото на епохата на революционен кипеж в Арабския свят, минава през лутанията в търсене на непостижимото арабско единство, през внезапната поява на манната от петрол и ада на безкрайните войни и конфликти, за да завърши с пропуснатите възможности за мир и категоричното установяване на американска хегемония в Близкия и Среден Изток след последната война в Персийския залив.
Българският превод включва специално направени от автора допълнения за събитията през 2004, станали след излизането от печат на последното издание на книгата през 2003 във Франция.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^