Разпознаване на фалшиви и подправени документи (2012)

Разпознаване на фалшиви и подправени документи (2012)

от 21,66 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиХоби, Изкуства, Енциклопедия, Наука
Езикбългарски
Брой страници272

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящата книга е първата по рода си, публикувана у нас. В нея, от една страна, са систематизирани видовете фалшиви и подправени документи за самоличност, а от друга - всички съвременни защити в тях, включително и тези в банкнотите и ценните книжа.

Като основни документи с вградени защити са разгледани:
- различните видове лични карти;
- паспорти и свидетелства за правоуправление на МПС;
- визи и разрешителни за пребиваване;

В книгата е обърнато подробно внимание на:
- защити в хартията на документите;
- защити в печатните технологии;
- печат със специални мастила;
- защити на лични данни и снимкови изображения;
- защити в банкноти
- защитни ламинати и подвързии.

Разгледани са начините за разпознаване на фалшиви банкноти и съвременните технически средства, необходими за пълноценната проверка на документите на различните нива на контрол (от улицата до специализираната лаборатория), както и практическите подходи за осъществяването им.

Авторът е действащ полицейски служител с дългогодишен стаж в областта на разпознаването и изследването на фалшиви и подправени документи от цял свят. До момента книгата му е издадена в Холандия и във Великобритания и е настолно четиво за хиляди униформени и цивилни служители не само в Европа. Йооп Холехи е организатор и реализатор на поредица европейски програми за обучение по линия на международното полицейско сътрудничество в областта на документния контрол.

Към българското издание има и допълнително приложение, относимо към нашите документи за самоличност. Така се превръща в ценно помагало за всички държавни служители от МВР, чиито функции налагат задълбоченото познаване на защитните реквизити в документите – полицейски служители от охранителна полиция, адресни служби и КАТ, гранични полицаи, експерти-криминалист
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^