Разработване и управление на образователни проекти (ISBN: 9789542802716)

Разработване и управление на образователни проекти (ISBN: 9789542802716)

Разработване и управление на образователни проекти (ISBN: 9789542802716)

Офертите за продукта

Описание
Книгата е плод на многогодишен труд на авторите в сферата на образованието, свързан с преподаване, научни разработки и участие в проекти както у нас, така и в чужбина. Целта на авторите е да представят в достъпен вид технологията за разработване и управление на образователни проекти. Това може да бъде полезно както за студенти в университетските магистърски програми "Управление на образованието", така и за практикуващите учители и директори, и всички желаещи да разработват проекти.
Съдържанието е обособено в две глави, в които проблематиката е разгледана в логическа връзка. В първа глава са представени темите, свързани с формирането на обща представа за проекта, неговата същност и видове и проблемите, посветени на разработването на образователен проект. Втора глава отразява съвременното разбиране за практическия мениджмънт на образователния проект.

Доц. д-р Янка Тоцева е преподавател в Шуменския университет. Автор е на книгите: "Проблеми на образованието на възрастните" (2001), "Преподаването - исторически и теоретични проблеми" (2001) и "Реторика" (2006) и съавтор на "Педагогическа реторика" (2000), "Учебна тетрадка по дидактика" (2001), "Мониторинг на етноцентризма в началното образование (I-II клас)" (2005) и "Мониторинг на етноцентризма в началното образование (III-IV клас)" (2007). Публикувала е над 60 студии и статии у нас и в чужбина.
Води обучение по Дидактика (от 1993), Андрагогика (от 1994), Образователни технологии (от 1999), Реторика (от 2000), Практически мениджмънт на неправителствена образователна организация с идеална цел (от 2005), Разработване и управление на образователни проекти (от 2005), Мониторинг на образователни системи (от 2006).

Д-р Пенка Кожухарова е главен асистент в катедра "Педагогика и управление на образованието" на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".
Автор е на повече от 40 публикации 6 областта на дидактиката и теория на Възпитанието. Води специализиращи лекционни курсове по "Сравнителното образование", "Евроинтеграция и образование", "Разработване и управление на образователни проекти", "Педагогика на ресоциализацията", „Работа с деца със затруднения в ученето", "Частното образование в България". През 2006 г. е била гост-преподавател по програма Сократ - Еразъм в Университет за професионално образование - Хага. Професионалният й опит в областта на проектния мениджмънт е резултат от участие в национални и международни проекти в сферата на образованието.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^