Рецензии по наказателно-правни науки (2006)

Рецензии по наказателно-правни науки (2006)

Рецензии по наказателно-правни науки (2006)

от 12,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници396

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата съдържа рецензии за даване на научните звания "професор" и "доцент", респ. "ст. н. с. I степен" и "ст. н. с. II степен", "доктор на юридическите науки" и "доктор по право" ("кандидат на юридическите науки"). Поместени са и други научни рецензии или отзиви за трудове в областта на наказателноправните науки, съдебната медицина, съдебната психиатрия и други книги, предлагани за печат.

Задачата на книгата е да се покажат безспорните постижения на българската наказателноправна наука през последните десетилетия на миналия и началото на настоящия век. По този начин се изтъква високата подготовка и компетентност на българските юристи, които не трябва да бъдат елиминирани или заменяни с по-ниско подготвени юристи от чужбина или да бъдат измествани от наши "специалисти", които копират т. нар. чужд опит в областта на наказателноправните науки и борбата с престъпността.
Същевременно в книгата са отразени и някои нелегитимни действия на надмощие, самоизтъкване и невежество, и за бързо и базпардонно придобиване на научни звания и научни степени, които са тревожни и могат да се превърнат в устойчива тенденция срещу наказателноправните науки.
Направените в рецензиите оценки и изводи позволяват да се даде широк простор за по-нататъшно развитие и усъвършенстване на творческите тенденции и положителните традиции в правните и извънправните науки на Република България.
Проф. Д-р Димитър Михайлов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^