Регионално планиране и прогнозиране/ Струкурна политика и регинална икономика в съвременни (2001)

Регионално планиране и прогнозиране/ Струкурна политика и регинална икономика в съвременни (2001)

Регионално планиране и прогнозиране/ Струкурна политика и регинална икономика в съвременни (2001)

от 12,60 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Психология
Езикбългарски
Брой страници332

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящият учебник "Структурна политика и регионална икономика в съвременните условия" е част от поредицата "Регионално планиране и прогнозиране". Акцентът на разработената тематика е свързан с бурните промени в структуриране на регионалните икономики на страните, членки на Европейския съюз и тези, които са в процес на присъединяване. Обект на изследване е регионалната икономика в Република България в периода на прехода, нейната еволюция и интеграционните процеси - като елемент на политиката за присъединяване към Европейския съюз.
Отделено е внимание на връзката природен комплекс, териториални фактори и условия, влияние на външните фактори за преструктурирането на регионалната икономика на Република България.

Промените в регионалната икономика са част от влиянието на глобализацията, изграждане на информационното общество, формиране на пространствените икономически структури. Съществена роля играят инвестициите, системата от програми и специализирани фондове, формирани на транснационално и национално ниво.
Откроена е ролята на чуждестранните инвестиции и приоритетите, включително и динамичното развитие на МСП.
Отделено е място на българската регионална икономика, нейните специфики, обуславящите я фактори и условия, потребността от нейното преструктуриране в унисон с процесите на евроинтегриране на България.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^