Рекултивация и методи за изследване на почвата (2014)

Рекултивация и методи за изследване на почвата (2014)

от 18,00 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕкология
Езикбългарски
Брой страници248

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Д-р Ботьо Захаринов е доцент по екология и екологичен мониторинг в Нов български университет. Автор е на 3 монографии и над 50 публикации в България и чужбина, посветени на проблемите на опазването на околната среда, както и на „Специализиран терминологичен справочник по екология66 и редица електронни учебни помагала. Доц. Захаринов е ръководил на научноизследователск и колективи по проекти в областта на приложението на биомасата като енергиен източник, възлагани от НБУ и Националния фонд за научни изследвания. Работил е като експерт към Постоянната комисия по околна среда и като заместник-министър в Министерството на околната среда и водите. За постиженията му в областта на развитието на екологичния мониторинг през 2002 г. Балканската академия на науките, новата култура и устойчивото развитие му присъжда званието Doctor Honoris Causa.

Д-р Янчо Найденов е доцент по лесозащита от 1985 г. и хоноруван доцент по екология във ВФСИ Д. А. Ценов, Свищов, от 1986 г. , а по-късно и по горски екосистеми в НБУ. Чел е лекции и има издадени учебници по Екология, Горски екосистеми, Алтернативен международен ловен туризъм и ловни стопанства, Екологични рискове и екомонито-ринг, Екологична сигурност, Замърсяване на почвите и влияние върху екосистемите, Социална екология, Рекултивация и методи за изследване на почвите, Рекреационна екология, Екополитики и устойчиво развитие. Той е един от основоположниците на екологизацията на лесозащитата в България и директор на Лесозащитна станция, град София. Член на редколегията на списание Balkan Ecology и експерт по ОВОС - растителен и животински свят.

-------------------

Предлаганият учебник рекултивация и методи за изследване на почвите е предназначен за студентите от Нов български университет, но може да се ползва и от други висши учебни заведения, както и от любознателни читатели, интересуващи се от проблемите на деградацията на почвата, методите и средствата за минимизиране негативното природно и антропогенно въздействие върху почвените ресурси. В учебника е отделено място и на методиите за изследване на почвите. Основната цел на предлаганото издание е студентите да получат необходимите знания, свързани е проблемите на деградацията и рекултивацията на почвата и съвременните методи и средства за възстановяване на нарушените почвени ресурси.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^