Религия и политика в арабския свят (2012)

Религия и политика в арабския свят (2012)

от 16,20 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници412
Тегло506

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата е посветена на връзката между религия и политика в арабските общества на Близкия изток, разгледани в по-широкия контекст на ислямската история, включително и от гледна точка на тяхното взаимодействие със западния свят. През последните години всяко изследване на подобна тема трудно би могло да се абстрахира напълно от въпросите, възникнали след трагичните събития в Ню Йорк и Вашингтон от 11 септември 2001 г.

Тази монография обаче има за цел да отиде отвъд злободневните събития, а ако по някакъв начин ги осветлява, това се прави посредством изясняване на породилите ги причини и свързаните с тях академични и обществени дискусии. Книгата е насочена както към тесни специалисти в областта на арабистиката, ислямознанието и близкоизточните изследвания, така и към по-широка читателска аудитория. Засегнатата тематика представлява интерес за онези читатели, които се интересуват от миналото и настоящето на арабския свят и исляма, както и от по-общи въпроси на социалната, политическата и културната история, на религиознанието и богословието, философията, политологията, етнографията и социалната антропология.

Доц. д-р Симеон Евстатиев е завършил арабистика в СУ „Св. Климент Охридски, където получава докторска степен и се хабилитира като преподавател по история на Арабския свят и исляма в катедра „Арабистика и семитология. Автор на повече от 30 студии и научни статии в областта на арабската и ислямската история, съставител и научен редактор на няколко книги. Участвал е в десетки международни научни конференции в Европа, Америка, Индия и арабския свят.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^