Религиозното разнообразие в културата на съвременна Европа (2010)

Религиозното разнообразие в културата на съвременна Европа (2010)

Религиозното разнообразие в културата на съвременна Европа (2010)

Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор
Езикбългарски
Брой страници208

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В монографията се описват и анализират разнообразни пластове на проблема за религиозното разнообразие и религиозния плурализъм в културата на съвременна Европа, значими гледни точки и интерпретации в съвременния европейски дебат на социолози, философи, етнолози, антрополози, политолози по въпроса за: А) същността на плурализма между и вътре в отделните религии в съвременността; Б) причините за нарастване на религиозното разнообразие и на значимостта на проблема за религиозното разнообразие в културата на съвременна Европа; В) ролята на държавата и на различните типове подходи за регулиране на религията и религиозното разнообразие - монистичен и плуралистичен; Г) шансовете на религиозния плурализъм в различните типове страни — моноконфесионални, биконфесионални, лаични, мултикултурни и др. ; Д) цели и форми на преподаването на религия в гражданските училища на съвременна Европа пред лицето на религиозното разнообразие и ценностите на религиозния плурализъм.
Книгата е написана в жанра на един съвременен виртуален дебат между изследователи и специалисти, които предлагат размисли, знания и разнообразни решения на разискваните проблеми, но са близки в ценностните си обосновавания - хуманизма, уважението към човешката личност и към различните култури, религии, гледни точки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^