Ренесанс на утопията/ Фигури на бъдещето през XXI век (2006)

Ренесанс на утопията/ Фигури на бъдещето през XXI век (2006)

Ренесанс на утопията/ Фигури на бъдещето през XXI век (2006)

от 10,00 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиФилософия, Религия
Езикбългарски
Брой страници220

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Утопиите са мечти, Утопичните енергии са жизнено-необходими за хората. За тях важи формулираната преди повече от сто години сентенция на Оскар Уайлд: "Карта на света, в която не е обозначена страната Утопия, не си заслужава вниманието. "
В миналото подобни експерименти са предприемани най-вече от политически и/или артистични авангарди.
В последно време обаче тази "сондажна функция" в обществото вече изпълняват не писатели, а програмисти, софтуер-дизайнери и инженери...
Авторите на тази книга са убедени, че утопичното мислене има своето бъдеще. Текстовете им представят конкретно локализирани, напълно реалистични утопии, които обвързват под формата на разказ, science и fiction, наука и въображение. Фокусът умишлено е поставен не само върху новите интердисциплинарни науки - био- и нанотехнологиите, компютърните и мрежовите технологии, роботиката и постхуманизма, - но и върху теми и области, които са класически за утопията - върху политика, труд и общество.

Р. Мареш
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^