Революция на демокрацията (2004)

Революция на демокрацията (2004)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиФилософия
Езикбългарски
Брой страници448

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Обществото дреме върху лаврите от победите над монарси и диктатори, отъждествява демокрацията с капиталистическото потребителско общество, потъва в сладкия сън на постиженията на демократичните системи до следващото ужасно пробуждане от скуката.
Йоханес Хайнрихс

Йоханес Хайнрихс е най-добрият познавач на съвременната социална философия. Чувства отговорност за бъдещето на нашата република и представя отлично обоснован проект за истински човешки живот във всички държави по света.
Йоханес Хайнрихс е движен от разбирането, че партийната държава не би могла да бъде отговор на големия въпрос на просвещението и на самото човечество за постигане на добър живот за всички. Неговият проект диференцира много сериозно нещата, но пък дава на демокрацията първия истински шанс.
Учението му за демокрацията е колкото фундаментално, толкова и разтърсващо и необходимо. Фундаментално, защото се гради върху елементарна антропология, а именно върху социалната рефлексионна теория, която цени човека като човек сред другите човеци. Разтърсващо, защото оспорва идеологията на партийната държава. Необходимо, защото свободата на човечеството е мечта на просвещението и цел на всяка политика.
Произведението на Хайнрихс представлява съществен принос към политическата философия и към теорията на демокрацията. Ще се опитам да подпомогна успеха на неговата революция.
Проф. д. ю. н. Карл Албрехт Шархтшнайдер
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^