Рицарите на Светлината. Езотеричното наследство на Ордена на храма (ISBN: 9789549270488)

Рицарите на Светлината. Езотеричното наследство на Ордена на храма (ISBN: 9789549270488)

от 45,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзотерия, Религия
Езикбългарски
Брой страници300
Тегло1056

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

С книгата "Рицари на Светлината" на база на историческите извори съм направил опит, сравнявайки редица повече и по-малко известни документи, да проведа изследване върху произхода на езотеричната доктрина на Ордена на Тамплиерите. Разкриване на връзката между езотеричните традиции на гностичните учения от Близкия Изток и Средиземноморието, тяхното разпространение от Сирия и Египет, през Балканите до Южна Франция и Англия, дава възможност да се отговори с достатъчна степен на достоверност на следните въпроси. Какво представлява тайната езотерична доктрина в Ордена на храма? От къде е повлияна тя и как е възникнала? Какво е обединяващото начало между на пръв поглед взаимно изключващи се учения и вярвания на гностици, манихеи, исмаилити, асасини и друзи, павликяни, богомили, катари и тамплиери?
Разкриването на истинския източник на духовната Светлина, заключена в материалното тяло на човека, изпълва със съдържание стремежа и осмисля живота на Просветените. Борбата за надмощие между Света на Мрака и Светлината продължава и днес, като нейното проявление е незабележимо за профаните с превръзка на очите.
Открийте очите си за Светлината и направете вашия избор!

Румен Ралчев
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^