Рискметрия в екологичната сигурност (ISBN: 9789547154407)

Рискметрия в екологичната сигурност (ISBN: 9789547154407)

Рискметрия в екологичната сигурност (ISBN: 9789547154407)

от 22,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕкология
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Развитието на екологичната сигурност се дължи на глобализацията на екологичните проблеми. Те са резултат от новите взаимоотношения и зависимости в системата „природа - човек-общество".
Най-вероятните екологични опасности по света в следващите години ще бъдат ръстът на населението на планетата; увреждането на биологичното разнообразие; климатичните промени и изтощаване на озоновия слой; недостиг на питейна вода; опасности от храни; бежанските вълни поради екологични катастрофи; обезлесяването; индустриалното замърсяване на въздуха, океана и почвата; ядрени опасности; екологичният тероризъм и редица други.
Значим дял в създаването на екологични опасности имат новите технологии, процеси и оборудване, които имат водещо място в производството, разпределението и потреблението на продукцията.
Може да се твърди, че екологичната сигурност е определящ фактор за устойчивото развитие - концепцията на бъдещето на Земята.
Създаването на стабилно социално-икономическ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^