Рисковото общество (ISBN: 9789545871771)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

По пътя към една друга модерност.
Този мощен и многопосочен анализ на съвременните общества е класика, едно от 20-те най-влиятелни произведения на XX век според Международната социологическа асоциация.

Тук се появяват за пръв път тези, станали образцови днес:

за съвременността като „рисково общество
за смяната на логиката на разпределение на богатствата с логика на разпределение на рисковете
за белезите на нова фаза: „рефлексивна модернизация

Книгата е неотменимо важна за социолози, за изследователи на властта и социалните неравенства, на промените в „мъжките и „женските социални роли, за политолози и културолози, за историци на науката и на влиянието є върху късномодерната епоха, за специалисти по биографични изследвания, за проучващите отношението природа – общество.

„Това е краят на класическото индустриално общество с неговите представи за суверенитет на националната държава, за прогрес, класи, постижения, природа, действителност, научно познание. Възможно ли е днес да започват вече да се очертават – успоредно с многото рискове и заплахи – форми на ново разделение между политика и субполитика?

Улрих Бек е сред най-влиятелните германски интелектуалци, професор по социология в Мюнхен и Лондон, сред първите петима най-цитирани социални учени в световен мащаб (Social Science Citation Index). Книгите му са преведени на повече от 35 езика.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^