РНР хакове (ISBN: 9789549341157)

Описание
Ключови думиИнформатика, Интернет, Програмиране

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

PHP ХАКОВЕ Съвети и инструменти за създаване на динамични уеб страници
Програмистите харесват неговата гъвкавост и скорост; дизайнерите -неговата достъпност и удобство. Когато трябва да се създават уеб страници, скриптовият език РНР е наистина едно отлично решение. Всъщност в момента РНР се използва в повече от 19 милиона уеб сайтове, надминавайки с популярността си технологията на Microsoft ASP. NET. Не е изненадващо, че с нарастващото използване на РНР се увеличават и предла¬гащите се на пазара книги, написани за него. Само една, обаче, разглежда езика отвъд традиционните похвати на уеб програмирането, като включва създаването например на карти, графики, мултимедия и други: РНР Хакове.
В РНР Хакове авторът Джак Д. Херингтън, опирайки се на своя 20 годишен опит в генерирането на код, ви представя създаването на полезни инструменти за уеб страници - от основите на РНР и готовите класове на РЕАR. до трикове за нап¬реднали като мултимедия и оптимизиране на бази данни.
От гледна точка на практиката, РНР Хакове ще ви помогне да изграждате по-стабилни РНР приложения, като ви покаже как да подобрите структурата на своята база данни, да автоматизирате тестването на приложението и използвате шаблонни класове във вашите РНР скриптове и класове. В категорията „страхот¬но\" Херингтън обяснява как да подобрите уеб интерфейса, използвайки таб кон¬троли, бележки, рор-uр и календари. Той дори разглежда как с помощта на РНР да манипулирате карти и графики. Също така ще откриете изобилие от хакове за картинки и приложения, включително такива, които ще ви покажат как:
да интегрирате уеб сайтове с картите на Google и сателитни снимки
да показвате динамично съдържанието на iPhoto онлайн
да добавяте IRC, SMS и други програми за изпращане на съобщения към вашето уеб приложение
да прехвърляте последната версия на речника на Wikipedia на вашето Sony PSP
да изграждате графики и потребителски интерфейси, използвайки SVG, DHTML и Аjах
Без значение дали сте начинаещ или напреднал, в РНР Хакове всеки от вас ще намери нещо полезно и забавно.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^