Родители, осмелете се да кажете НЕ! (2010)

Родители, осмелете се да кажете НЕ! (2010)

Родители, осмелете се да кажете НЕ! (2010)

от 15,30 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници208

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Забранено е да се забранява: този парадокс е красноречив за съвременното общество, в което бащиният образ се обезсилва, авторитетът на бащите клони към залез, а майките се страхуват, че са твърде авторитарни. Впрочем, житейският опит и клиничните наблюдения сочат, че детето се нуждае от ограничения, за да се изгради. Поведението на родителите, които не дръзват да кажат не, води след себе си до загубата на ориентири, вместо да служи на възпитанието.

* Защо забраната е необходима?
* Какво следва да се отказва?
* Трябва ли да се наказва и как?
* Как да се реагира спрямо нарушенията?
* Какво да бъде отношението спрямо сексуалността?...

Доктор Патрик Деларош, детски психиатър и психоаналитик, отговаря на горните въпроси, които много майки и бащи си задават, без наистина да се осмелят да ги формулират. Като определя ролите и функциите на всеки спрямо забраната, а така също и нейната необходимост, д-р Деларош пледира за възпитание, което да се отличава с твърдост и постоянство, но без да злоупотребява със суровост. Защото - нали единствено подобно възпитание е в състояние да помогне на детето по-късно да се позиционира в обществото на задължения и на принуди?

Това припомняне би следвало да снеме чувството за вина от много родители - жертва на (понякога) зле интерпретирани психологически концепции.

* Съдържание
* Увод
* І Глава: Защо да се забранява
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^