Роман Абрамович: от Чукотка до 'Челси (2005)

Описание
Да си губернатор на забравената от Бога провинция "Чукотка" и да купиш "Челси" - един от най-добрите английски футболни отбори... Да си приказно богат и животът ти да е забулен от тайнственост... Може ли един човек да бъде всичко това?

Защото Роман Абрамович е. Останал кръгъл сирак от малък, днес той има всичко - щастливо семейство, купища пари, разкошни къщи и яхти, печеливши компании, власт и влияние в Кремъл. Наричат го "тефлонения човек", защото е недосегаем; непредвидима личност, чиито действия изглеждат напълно нелогични в очите на околните... Майка му умира след аборт преди малкият Роман да е навършил една година, а баща му загива две години по-късно. Въпреки сполетялата го трагедия, Роман отрасва сред много любов и грижи при двамата си чичовци, завършва гимназия и се записва в университета.

Започва бизнес с куфарна търговия още преди падането на комунизма, а после се заема с производство на играчки. И така... един ден става милиардер, собственик на мощната нефтена компания "Сибнефт", заводи за алуминий и куп други фирми, има акции в руската авиокомпания "Аерофлот" и в телевизия ОРТ. Той притежава английския футболен отбор "Челси", губернатор е на Чукотка и има огромно влияние в Кремъл.

Как е постигнал всичко това? Защо му е притрябвало да купува "Челси" и да си губи времето в скованата от ледове Чукотка? Не е с магия и няма нищо случайно -това доказват авторите на книгата. Те обясняват "странните" му ходове със схемите на забогатяване в Русия (познати и у нас), избягване на данъци, сделки с акции и политически игри. Читателят разбира още как се действа при закупуването на футболен отбор, при футболни трансфери и избор на треньор.

И въпреки всички критики към него, Абрамович е човек, който държи на семейството, умерен в забавленията, дружелюбен и винаги усмихнат. А за изстрадалите жители на Чукотка и почитателите на "Челси", той несъмнено е Т-н Щедрост".

Доминик Мидгли е журналист на свободна практика, работил за вестниците "Дейли Мирър", Дейли Мейл" и "Тудей" и е бивш заместник-главен редактор на сп. "Пънч"

Крие Хъчинс е журналист, който пише статии за богатите и прочутите. Съавтор е на книгите "Историята на Сара - дукесата на Йорк", "Кошмарът на Даяна", "Елвис" и "Ленън".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^